Retourneren

We streven ernaar om uw winkelervaring zo aangenaam mogelijk te maken, inclusief onze retourprocedure. Hieronder vindt u informatie over ons retourbeleid en de kosten die zijn verbonden aan het retourneren van uw aankopen.

Retourbeleid

Bij ABsteigerhout willen we ervoor zorgen dat u tevreden bent met uw aankopen. Als u om welke reden dan ook niet volledig tevreden bent met uw product(en), kunt u deze binnen 30 dagen retourneren vanaf de datum van ontvangst. We accepteren retouren van ongebruikte, onbeschadigde en ongeopende producten, inclusief de originele verpakking.

Kosten voor Retourneren

Hoewel we streven naar uitstekende klantenservice, vragen wij onze klanten om de kosten voor retourzending zelf te dragen. Deze kosten worden niet door ABsteigerhout vergoed. We raden aan om een traceerbare verzendmethode te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw retourzending veilig en op tijd bij ons aankomt. 

Retourproces

Om een retourzending te initiëren, volgt u deze eenvoudige stappen:

  1. Neem contact op met onze klantenservice via [klantenservice e-mailadres] en geef uw bestelnummer en het item dat u wilt retourneren door.
  2. Ons klantenserviceteam zal u voorzien van verdere instructies en het retouradres waar u het product kunt terugsturen.
  3. Zorg ervoor dat het product veilig en goed verpakt is, inclusief alle originele verpakkingen en accessoires.
  4. Verzend het pakket via een traceerbare verzendmethode naar het opgegeven retouradres.

Terugbetaling

Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen en gecontroleerd, zullen we overgaan tot de verwerking van uw terugbetaling. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Houd er rekening mee dat eventuele verzendkosten en belastingen niet worden terugbetaald.

Als u nog vragen heeft over ons retourbeleid of hulp nodig heeft bij het retourneren van een product, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te assisteren en uw vragen te beantwoorden.

Bedankt voor uw begrip en medewerking.

 

 

 

Zie ook onze policy

4. Zichttermijn / herroepingsrecht
4.1 Indien er sprake is van een consumentenkoop, overeenkomstig de Wet verkopen op Afstand (artikel 7:5 BW), heeft de afnemer het recht (een deel van) de geleverde goederen binnen een periode van 7 werkdagen zonder opgave van reden te retourneren. Deze termijn begint op het moment dat de bestelde zaken zijn afgeleverd. Indien de afnemer na afloop van deze termijn de geleverde zaken niet aan Absteigerhout heeft teruggezonden, is de koop een feit. De afnemer is gehouden, alvorens over te gaan tot terugzending, daarvan binnen de termijn van 7 werkdagen na aflevering schriftelijk melding te maken bij Absteigerhout. De afnemer dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van postbezorging. Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuwstaat verkerend. Indien de zaken bij de afnemer zijn gebruikt, bezwaard of op enige wijze beschadigd zijn geraakt, vervalt het recht op ontbinding in de zin van dit lid. Met inachtneming van hetgeen is bepaald in de vorige zin, draagt Absteigerhout er zorg voor dat binnen 30 dagen na goede ontvangst van de retourzending, het volledige aankoopbedrag inclusief de berekende verzendkosten aan de afnemer wordt terugbetaald. Het terugzenden van de geleverde zaken komt geheel voor rekening en risico van de afnemer.
4.2 Het recht op ontbinding, zoals omschreven in het vorige lid, heeft slechts betrekking op de geleverde zaken en zal in geen geval betrekking hebbend op diensten, zoals telefoonabonnementen van de door Absteigerhout aangeboden (mobiele) netwerkoperators. Op laatst genoemde diensten, waarbij Absteigerhout slechts als tussenpersoon c.q. agent optreedt, zullen de algemene voorwaarden van bedoelde netwerkoperators van toepassing zijn.
4.3 Het herroepingsrecht geldt niet voor:

  • diensten waarvan de uitvoering, met instemming van de consument, is begonnen voor de termijn van zeven werkdagen
  • goederen of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt, waarop de leverancier geen invloed heeft
  • goederen die volgens specificaties van de consument zijn vervaardigd, bijvoorbeeld maatwerk, of die een duidelijk persoonlijk karakter hebben
  • voor goederen of diensten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden, bijvoorbeeld i.v.m. hygiëne of die snel kunnen bederven of verouderen
  • audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken
  • de levering van kranten en tijdschriften; voor de diensten van weddenschappen en loterijen